Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Η ουρά του Γαϊδάρου

Είδα χθες πρώτο θέμα τη μεγαλειώδη διαδήλωση στο Παρίσι υπέρ του υπέρτατου αγαθού, της ελευθερίας του λόγου. Πουθενά όμως δεν είδα να σχολιάζεται η δολοφονία 2000 γυναικόπαιδων και γέρων στη Νιγηρία. Φαίνεται πως η ανθρώπινη ζωή δεν λογίζεται ως αγαθό, πόσο μάλλον στη Νιγηρία.
Κι εκεί φονταμενταλιστές ισλαμιστές έχυσαν αίμα αλλά δεν έτρεξε κάστανο, εκεί το ισλάμ δεν αποτελεί απειλή. Άλλωστε στην Αφρική αυτό συμβαίνει συνέχεια και η ανθρώπινη ζωή κοστίζει λιγότερο από μια σφαίρα, γι αυτό χρησιμοποιούν ματσέτες στις γεννοκτονίες.
Μια γενοκτονία στην Αφρική δεν πουλάει όσο ο φόνος έντεκα δημοσιογράφων στο Παρίσι. Κι αν οι Ισλαμιστές έκαναν επίθεση σε προπόνηση της Παρί σεν ζερμέν τώρα θα είχαμε τηλεμαραθώνιους.
Μεγαλειώδης η διαδήλωση στο Παρίσι παρουσία ξένων ηγετών και ακροβολισμένων ελεύθερων σκοπευτών. Ολόκληρος ο δυτικός κόσμος
έπευσε να βροντοφωνάξει Je suis Charlie. Η κορωνίδα της δυτικής κουλτούρας δέχτηκε επίθεση. "Η καρδιά της Ευρώπης χτυπά στο Παρίσι" τίτλος όλων των δελτίων και των ρεπορτάζ. 

Εκεί που έσταξε η ουρά του γαϊδάρου θα συμπλήρωνα εγώ.

Ο Καζαμπούμπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου